CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, November 12, 2011




" sebelum tidur, maafkan kesilapan orang lain 
kepada kita dengan harapan 
Allah akan memaafkan kesilapan kita 
pada orang lain..."
wallahualam...





Friday, November 11, 2011

doa~

Bismillahirrahmanirrahim....


rase nak berkongsi doa lagi hari ni...


doa lembutkan hati suami...
" Ya Allah...Engkau lembutkan hati suamiku sebagaimana Engkau lembutkan besi kepada Nabi Daud a.s..."
baca doa ni tiap malam pastu hembus kat tengkuk suami kita time die tido...insyaAllah doa ni dapat lembutkan hati suami dan elakkan isteri kena hempuk ngn lesung batu kalo masak tak sedap...jangan terlebih bace lak..kang kalo suami kite jd lembut betul2 cam mak nyah tu, xdapek den nak nolong!~~dan pastikan suami kita tak tahu doa ni..sbb kalo die tahu nti die bace, hembus kat kita plak..tujuannya nak lembutkan ati kita mintak bukak cawangan baru atau ayat mudahnya mintak kawin lain...sudahnya nti duwe2 dok hembus2, smpai basah kuyup katil tu..takpun nti tiap malam kita dok berbaloh suh pasangan kita tido dulu sbb nak hembus kat tengkuk die.."ayang tido la dulu.." " alaaaa..abang la tido dulu..." last skali smpai ke pagi la dua2 tak tido....hakhak~


doa lembutkan hati jugak...
"birizli tahaza murtasilun bibayyidu watasarrahu ..."
doa ni lembutkan hati suami, lembutkan hati org lain pn boleh..contohnya kalo kita nak mintak pape, mintak kerja ke..kita baca doa ni pastu hembus kat org tu..tapi hembus slow2 jela eh..xpayah nk over puhh2 sampai air liur, kahak2 ijau tu pn terpercik skali kuar...


selamat beramal!! =)


owh satu lagi sebagai tambahan...terbace page ustaz azhar idrus..ade org tanye pe hukum suami berkire ngn isteri..ni jawapan ustaz...






kesimpulannya suami yang berkira tu adalah suami yg BODO lah kan?? saya tak cakap...ustaz yg cakap =p





ruqyah dalam Al-Quran~

Bismillahirrahmanirrahim......


sobahal khair!!! pagi yang indah! sobahan nur!!..pagi yang bercahaya!! =)
alhamdulillah....syukur kepada Allah kerana masih memberi peluang kpd kita membuka mata hari ni dan meneruskan ibadah sebagai hambaNya...


ari ni biela nak berkongsi sedikit tentang ruqyah ataupun jampi berlandaskan Al-Quran...
actually masa cuti yang lepas biela tgk program Al-Kuliyyah TV3..setiap jumaat kul 5 ptg..time tu deme crite pasal ruqyah utk menghadapi sihir atau gangguan-gangguan halus ni..
jad, biela nak share info yg biela dapat masa tgk program tu..ari tu xsempat nk capai kertas salin pe ustaz tu ckp, so biela men taip ngn hp je...heee~


surah Al-Baqarah ayat 102...
utk menghindarkan dan menghalau jin yang mengganggu suami isteri dan mengacau rumah tangga....kalo rumahtangga tu sentiasa panas je, gaduh memanjang, ade yg xkena, seeloknya baca lah ayat ni..kerana mungkin rumahtangga kita diganggu oleh jin...


surah Al-Hashru ayat 21...
ayat ni adalah pendinding diri kita dari disihir, disantau atau saka...


surah Al-Isra' ayat 70...
ayat ni juga utk elak diri kita dari disihir, disantau diganggu makhluk halus dan sebagainya..eloklah dihafal dan dibaca setiap hari macam ayat di atas td...


hasbiyallahu wani'mal wakil..la khaulawala quwwatailla billah..
ayat ni plak elok diamalkan dan dibaca jika kita dilanda musibah, menghadapi masalah atau ade bala bencana menimpa....biela xigt maksud ayat ni..tapi mmg biela penah terbaca dalam buku La Tahzan yg menggalakkan kita membaca ayat ni ketika ada masalah atau bersedih..
senjata umat Islam yg paling kuat adalah dengan DOA!!~ jadi jangan risau la if bapak jin, atok jin, moyang jin ke kaco kita..insyaAllah dengan kekuatan ayat2 Al-Quran ni, deme yg moyang jin tu pn lari terkencing2 sbb takot...


same gak macam azan...anda tahu tak sebenarnya setiap kali azan, syaitan sume lari bertempiaran melanggar bukit2, gunung2 smpai kaki tangan, tulang belulang syaitan tu patah remuk...jadi bayangkan 5 kali azan setiap ari, habis badan diorg ni cedera parah....dan ubat bagi luka2 syaitan dan jin ni adalah air kencing dari orang yg kencing berdiri..sbb tu kite kena kencing duduk!! kalo kencing berdiri, secara tak sengaja kita dah bagi penawar kat setan2 tu..nauzubillah....


satu lagi, masa ceramah tu ade penonton tnye cara2 utk pagar umah kita dari gangguan jin...jawapan ustaz tu senang je...cara die adalah mendekatkan diri kita pada Allah...kalo dah tuan rumah tu pn tak smyg, mengaji pn kadang2, berzikir jarang2, Quran atas almari tu pn dah jadi suci dalam debu, berhabuk sbb tak pernah bace, same lah perangai tuan rumah tu ngn jin..so bakpenye nk ayat2 pendinding rumah plak...hakhak...gurau kasaq gak ustaz tu....sempoi giler...tapi jawapan tu mmg absolutely true lah kan...nak pendinding rumah, pendinding diri, kite kena la dekat ngn Allah...kalo kite dekat ngn Allah, syaitun pn panas nk dok dekat ngan kite..wallahualam....


renung2kan dan selamat beramal~~~ =)



Thursday, November 10, 2011

selawat~

Bismillahirrahmanirrahim.....


study sambil dengar lagu Binnabil Huda...biela ade gak post lagu ni kat FB smlm...dengar2 lagu smbil berselawat..best ape...kalo nk harap kite berselawat sndiri, kadang2 terlupe kan...so, meh kite berselawat ikut lagu..=)


Nabi s.a.w bersabda : " Orang yang lebih berhak mendapat syafaatku pada hari kiamat ialah orang yang lebih banyak selawatnya kepadaku.."
( Ibnu Mas'ud r.a )


Nabi s.a.w bersabda: " Sesiapa yang berselawat kepadaku dengan sesuatu selawat, sentiasalah malaikat berdoa untuknya selama ia berselawat kepadaku ; oleh itu terpulanglah kepada seseorang itu sama ada hendak berselawat sedikit atau banyak .."        ( Amir bin Rabiah)


subhanallah....kita taknak ke nanti di padang masyar dalam berjuta-berjuta, berbillion umat, Rasulullah datang memanggil nama kita, menyapa kita dengan wajah tersenyum kerana kita ni banyak berselawat kepada Baginda?? masyaAllah...sesungguhnya kami merinduimu Ya Rasulullah....
moga kite tergolong dalam kalangan umat yang mendapat syafaat Rasulullah...moga dengan syafaat Rasulullah itu akan mengurangkan berat hukuman kita ketika dihisab di akhirat kelak...insyaAllah..ameen...ayuh berselawat!!!! =)

Wednesday, November 9, 2011

Bismillahirrahmanirrahim....


biela nak hadiah kan lagu ni utk sahabat2..tajuk die RINDU AKHIRAT..pernah dipopularkan oleh kump Al-Anwar...lagu lame ni sebenarnye....zaman2 Nadamurni Al-Arqam dlu ..sedih lagu ni..sayu je..jom dengar~~


video

ni plk lagu NUN DI SANA..by kump Rabbani..
biela suke lagu2 Arwah Ustaz Asri..sbb suara die best...sayu je...


video

ni plak lagu MENTARI HDUP..penyanyi asal kump Syifa..tapi telah diberi nafas baru oleh kumpulan Heikal~~


video

ni plak lagu faveret biela...BINNABIL HUDA by UNIC...


video

AHLAN BINA plak...by FAREAST


video